Log ind | Bliv medlem nu 
Nord - Amerika > USA > Florida >

Stort kort

 Har været der 1 |   Fantastisk sted 1 |   Ønsker du at gå der 0 |   Skriv en anmeldelse 0 |  

Florida ligger som en halvøy med Atlanterhavet på den ene siden og Mexicogulfen på den andre. Atlanterhavskysten er langgrunn og har et belte av sanddyner og lune laguner. Golfkysten er mer innskåret, lav med sumper.

Som reise mål er Florida et fantastisk reisemål. Her finner en alt fra søvnige småbyer til metropoler som Miami, Tampa osv..

I området rundt Kissimmee finner en noen av verdens mest besøkte turistattraksjoner, med Walt Disney World Resort Walt Disney World Resortepcot centeret, Sea World, Universal Studio osv, osv…

Skal du rekke over alle attraksjoner, severdigheter og muser i staten trenger du minst 4 uker. Bare det å gå gjennom Disney World, trenger en minst 3 – 4 dager og har en med seg barn går det fort 1 uke.
Husk, på alle de store attraksjoner kan en få kjøpt adgangspass for flere dager, dette sparer en mye på å kjøpe. For det tar tid å komme gjennom de største attraksjonene, da de er på størrelse med en norsk by i omkrets.

Bil er viktig i Florida om ikke nødvendig for å komme seg rundt i staten.
Det finnes utallige bilutleiefirma, som en også kan bestille når en bestiller turen. En har i de fleste tilfeller ikke har lov å ta med leiebilen over statsgrensen, hvis en ønsker dette må en si fra på forhånd.

Veiene er meget gode og godt skiltet. Det er enkelt å finne frem, god parkeringsmuligheter hvor enn du er. Fartsgrensen er på hovedveien (highway) 55 Mils (90km) og har 2 til flere felter rundt de største byene. Får en motorstopp skal en åpne panseret og sette seg inn i bilen til det kommer en politipatrulje. På den måten gir en beskjed om at en har problemer og en slipper å være uheldig å bli ranet.

I søre del av Florida finner en Floridastredet, som består av flere hundrede korallrev, dette forbinder Key West som er den ytterste delen av stredet. Denne delen er for øvrig også den laveste delen av USA og stiger ikke over 100 m på noen steder.

Den indre delen av Florida består av myrer og store sjøer, den største er Okeechobee som i sør går over til sumpområdene Big Cypress og nasjonalparken The Everglades.

De største byene i Florida er, Miami, Jacksonville, Tampa. Hovedstaden i Florida ligger i den nordvestlige delen og heter Tallahassee. Av universitetsbyer er det Gainesville, Tallahassee og Tampa.

Næringslivet i Florida består av turisme som utgir ca 1/3 av statens inntektskiler. Videre er Florida den staten som produserer mest sitrusfrukter og grønnsaker av alle USA’s stater.
Det produseres også en del tobakk, sukker, bomull og mais m.m.

Den første europeer som kom til Florida var spanjolen Ponce de León. Området var da bebodd av indianere og er USA sine urinnvånere, som for det meste drev med enkelt jordbruk.
I 1565 grunnla spanjolene Augustine, USA`s elste by. I 1763 – 83 var Florida under engelsk flagg og mottok mange immigranter. I 1821 solgte spanjolene Florida til USA.

Indianerne hadde fått leve i fred for spanjolene, men etter hvert som det kom flere immigranter, ble det mindre og mindre plass til disse
Populære destination

  #1  Tampa
  #2  Key West

  #3  Miami
  #4  Kissimmee

  #5  Pensacola
  #6  Orlando

  #7  Jacksonville
  #8  Miami Beach

  #9  Sarasota
  #10  Fort Lauderdale

  #11  Fort Myers
  #12  Daytona Beach

  #13  Gainesville
  #14  Ormond Beach

  #15  West Palm Beach
  #16  Bonita Springs

  #17  Alachua
  #18  White Springs

  #19  Amelia Island
  #20  Apopka

  #21  Lakeland
  #22  St. Augustine

  #23  Panama City
  #24  Palatka

  #26  Melbourne

  #27  Lake City
  #28  Hollywood

  #29  Tallahassee
  #30  Atlantic Beach

  #31  Naples
  #32  Cape Canaveral

  #33  Palm Beach
  #34  Cape Coral

  #35  St. Petersburg
  #36  Palm CoastPopulære seværdigheder


  #1 Walt Disney World Res...

  #2 Clearwater Beach

  #3 Everglades Nasjonalpa...

  #4 Jungle Island

  #5 Universal's Islan...

  #6 SeaWorld Orlando

Abby The Traveler
Giver oplysninger og tips om steder rundt omkring i verden...
Om os | Privacy | Betingelser for brug | Bliv medlem | Ejere  

Copyright  2012 - 2021