Log ind | Bliv medlem nu 
Nord - Amerika > USA > California >

Stort kort

 Har været der 0 |   Fantastisk sted 0 |   Ønsker du at gå der 1 |   Skriv en anmeldelse 0 |  

Bortsett fra denne bukt er kystlinjene jevne og fjellene faller bratt ned til kysten nesten over alt. Bare få steder finnes en kystslette med særlig bredde. Innenfor kystfjellene ligger den store Californiske dal, en slette oppfylt av elveavsetninger. Her løper elvene San Joaquin fra sør og Sacramento fra nord og munner ut i San Francisco Bay.

I øst rager den høye fjellkjeden Sierra Nevada opp, med topper opp til 3 – 4000 meters høyde. Her ligger mt. Witney som er USA’s høyeste punkt på 4418 meter. En finner også naturparken Yosemite og helt i nord finner USA’s eneste aktive vulkan Lassen Peak.

Øst for Sierra Nevada er det høye, tørre og øde platåer, i sør den store Mojave Dessert. Videre finner en også Death Valley som ligger 84 meter under havets nivå.

California har jevnt og varmt klima, årsnedbør opptil 2000 mm i nordvest, minkende mot sørøst til nesten ingen nedbør. Der er det rene ørkenstrøk og meget varmt, rekorden er i Death Valley med 56,7 ºC i skyggen. Kysten i sør har middelhavsklima med regn om vinteren. Fjellene får mest nedbør, over 2000 meter kommer det som snø.

California’s kyst ble oppdaget av spanieren Cabrillo i 1542. California ble erklært for å være en del av USA i 1846. Først i 1850 ble California medlem av unionen som den 31. stat. Under borgerkrigen sluttet California seg til nordstatene.

California er delt inn i 58 fylker (counties). Fylkene er ansvalige for lokale tjenester og politi innenfor deres grenser dersom de ikke er inkorporert i en by, samt lokale domstoler. De første fylkene ble opprettet i 1850. Da ble i alt 18 fylker opprettet. Ni fylker ble opprettet senere samme år.

Populære destination

  #1  San Diego
  #2  San Francisco

  #3  Los Angeles
  #4  Santa Monica

  #5  San Jose
  #6  Sunnyvale

  #7  Fresno
  #8  Long Beach

  #9  Bakersfield
  #10  Santa Barbara

  #11  Agoura Hills
  #12  Sacramento

  #13  Laguna Beach
  #14  Oakland

  #15  Alameda
  #16  Hollywood

  #17  La Jolla
  #18  Beverly Hills

  #19  San Luis Obispo
  #20  Anaheim

  #21  West Hollywood
  #22  Stockton

  #23  South Lake Tahoe
  #24  Palm SpringsPopulære seværdigheder


  #1 Alcatraz

  #2 Golden Gate Bridge

  #3 Half Dome

  #4 Yosemite nasjonalpark...

  #5 Redwood nasjonalpark

  #6 Death Valley nasjonal...

Abby The Traveler
Giver oplysninger og tips om steder rundt omkring i verden...
Om os | Privacy | Betingelser for brug | Bliv medlem | Ejere  

Copyright  2012 - 2021