Log ind | Bliv medlem nu 
Europa > Russland > Northwestern District > Leningrad oblast > St. Petersburg >

Stort kort

 Har været der 0 |   Fantastisk sted 0 |   Ønsker du at gå der 0 |   Skriv en anmeldelse 0 |  

St. Petersburg er den nest største byen i Russland og ligg inst i Finskebukta ved elva Neva. Byen er eit føderasjonssubjekt i Den russiske føderasjonen. Byen hadde forskjellige namn på 1900-talet, Petrograd frå 1914 til 1924 og Leningrad frå 1924 til 1991. I russisk daglegtale vert byen kalla Piter eller Peterburg.

Byen har i dag kring 4,9 millionar innbyggjarar og over 6 millionar innbyggjarar i storbyområdet. St. Petersburg er eit stort kultursenter i Europa og ein viktig russisk hamneby ved Austersjøen.

St. Petersburg vert ofte skildra som den mest vestlege byen i Russland. St. Petersbyrg er den nordlegaste millionbyen i verda. Det historiske sentrumert i byen er innskrive på verdsarvlista til UNESCO. Som det politiske og kulturelle senteret i Russland i meir enn 200 år har byen stundom i Russland vorte kalla «den nordlege hovudstaden». Mange utanlandske konsulat, internasjonale selskap, bankar og andre føretak held til i St. Petersburg.

Vinterpalasset er ein bygning i St. Petersburg i Russland som var residens for russiske tsarar. Palasset er i barokkstil og måla i ein markant grønfarge. Vinterpalasset er i dag ein del av kunstmuséet Eremitasjen.
Mariinskij-teateret er eit av dei mest kjente opera- og ballettbygg i verda og ligg i St. Petersburg. Aleksandr Nevskij-klosteret er eit kloster i St. Petersburg i Russland og eit av dei fire viktigaste klostra før revolusjonen i 1917.

Gjennomsnittstemperaturen i juli er 22°C, med en maksimumstemperatur på 37°C som skjedde under varmebølgen på den nordlige halvkule 2010. Minimumstemperatur på vinteren ble målt til -35,9°C i 1883. Elven Neva som renner gjennom byen fryser inn som regel i november-desember og tiner i april.

Leningrad huset er en del av fotballturnering under Sommer-OL i 1980. Goodwill Games i 1994 ble også arrangert i St. Petersburg. Byen har også lange sjakk-tradisjoner.
Populære Hotel

  #1 Corinthia Hotel St Pe...
  #2 AZIMUT Hotel St. Pete...
  #3 Grand Hotel Emerald
  #4 Nevsky Central Hotel
  #5 Polo Regatta Hotel
  #6 Nevsky Hotel GrandPopulære seværdigheder


  #1 Eremitasjen

Sponsorerede links fra Abby, The Traveler
Find billige flybilletter - Opodo.dk
www.opodo.dk

Sammenlign billige fly. Book dit fly billigt, nemt og sikkert i dag


Expedia - Lave priser og stort udvalg
expedia.dk

Kurbade, familieferier, luksusferie, billige ferier, All Inclusive ferier vi har det


Emirates.com - Emirates Airline
emirates.com

Book dit fly på Emirates.com. Check-in & vælg dit sæde online.


Abby The Traveler
Giver oplysninger og tips om steder rundt omkring i verden...
Om os | Privacy | Betingelser for brug | Bliv medlem | Ejere  

Copyright  2012 - 2019