Log ind | Bliv medlem nu 
Afrika >
Stort kort

 Har været der 0 |   Fantastisk sted 0 |   Ønsker du at gå der 0 |   Skriv en anmeldelse 0 |  

Afrika er Saharas hav av sand, snødekte Kilimanjaro som strekker seg opp mot himmelen, ufremkommelige jungler og endeløse savanner. Egypts pyramider og templer forteller oss at verdens første skriftkultur oppstod i Afrika. Det moderne, urbane livet galopperer i kosmopolitiske Nairobi, mens tradisjonelle patriarkalske og matriarkalske kulturer fortsatt lever med naturen som nærmeste allierte.

Afrika er verdens nest største kontinent, og kanskje det mest mangfoldige. Hele 900 millioner mennesker bor på kontinentet, fra faraoenes Egypt til vakre Cape Town ved foten av Taffelberget i Sør-Afrika, fra hippe Senegal i vest til østvendte Kenya, som slår alle rekorder når det gjelder dyreliv og stammefolk.

Eksotiske Afrika har alltid inspirert fantasien hos europeerne og tiltrukket eventyrere fra nysgjerrige Livingstone til koloniherrer på jakt etter billig arbeidskraft, billige råvarer og naturligvis makt og prestisje. De gode, gamle grekerne kalte alt sør for Sahara for Etiopia, og de enorme områdene av ukjent land fremkalte forestillinger om uhyggelige uhyrer og spesielle, menneskelignende skapninger.

En av de klassiske reisemåtene i Afrika er safariturene. Ingenting kan måle seg med å se ville dyr i naturlige omgivelser, dyr som vi ellers kjenner fra zoologisk hage og dyreprogrammer på TV. En tur i jeep med firehjulstrekk mellom sjiraffer, gnuer, sebraer og de berømte ”fem store”: løve, leopard, elefant, neshorn og bøffel er en ideell måte å oppleve den storslåtte, afrikanske naturen på og garanterer en uforglemmelig ferie. Det østlige og sørlige Afrika, med land som Kenya, Tanzania, Zimbabwe og Sør-Afrika, er et slaraffenland av spennende nasjonalparker der de mange forskjellige dyreartene er godt representert. Det er dermed gode muligheter for å få sett alle.

Populære destination

  #1  Cape Town
  #2  Victoria

  #3  Alger
  #4  Antananarivo

  #5  Nairobi
  #6  Port Louis

  #7  Mombasa
  #8  Kairo

  #9  Lagos
  #10  Tunis

  #11  Gaborone
  #12  Praia

  #13  HararePopulære seværdigheder


  #1 Djémila

  #2 Victoriafallene

  #3 Kheopspyramiden

  #4 The Two Oceans Aquari...

  #5 Serengeti nasjonalpar...

  #6 Table Mountain Aerial...

Abby The Traveler
Giver oplysninger og tips om steder rundt omkring i verden...
Om os | Privacy | Betingelser for brug | Bliv medlem | Ejere  

Copyright  2012 - 2021