Log ind | Bliv medlem nu 
Sør-Amerika > Suriname >

Stort kort

 Har været der 0 |   Fantastisk sted 0 |   Ønsker du at gå der 0 |   Skriv en anmeldelse 0 |  

Lille, ukjente Surinam er ikke et av Sør-Amerikas mest overrente land. Det er veldig tynt befolket, og veinettet er mildt sagt mangelfullt, så det er faktisk mulig å finne fullstendig uspolert natur i Surinam. En av de mest spesielle naturopplevelsene får man på atlanterhavskysten, i månedene når de kjempemessige havskilpaddene kryper opp av havet for å legge egg. Landets mange forskjellige folkeslag gir politiske problemer, men også en spennende kultur og sterk og lekker mat med ingredienser fra India, Indonesia og det kreolske kjøkken.

Det lille landet Surinam i det nordlige Sør-Amerika var tidligere kjent som Nederlandsk Guyana. Landet omkranses av Guyana, Brasil og Fransk Guyana, og har en nordvendt kyst mot Atlanterhavet. Langs kysten er det en smal stripe med sump og mangroveskog. Sør for dette ligger et litt bredere belte med savanne, og det er her de fleste innbyggerne i landet bor og hovedstaden Paramaribo ligger. Den sørlige delen av landet er kupert, og det høyeste punktet ligger i 1200 meters høyde. Dette store området er dekket av utilgjengelig tropisk urskog med elver som eneste transportmulighet. Mangelen på mennesker i Surinams indre gir mer plass til dyrene, og hvis man våger seg inn dit, er det sannsynlig at man møter brøleaper, jaguarer, pumaer, tapirer, flodsvin, krokodiller, skilpadder og svære frosker.

n reise i Surinam byr på paradisaktig, uberørt jungel med dyr og fargerike fugler overalt. Utgangspunktet for mange reiser til Surinam er den lille, men livlige hovedstaden Paramaribo, der landets eneste utenlandsflyplass ligger. I Paramaribo innhylles nederlandske fort og kolonibygninger i duften fra indiske matboder og lyden av afrikanske trommer. Hele byens sentrum er på UNESCOs liste over verdens kulturarv på grunn av det fine møtet mellom nederlandsk arkitektur og lokale materialer og tradisjoner. En miniutgave av landets etniske mangfoldighet finnes på Paramaribos store marked ved Surinam-elva. På maronenes del av markedet selges fjær, knokler og planter til medisinsk og seremoniell bruk, og den asiatiske delen har plastdingser og matvarer som kan gjøre en hver asiaentusiast varm om hjertet. Fiskemarkedet bugner av fersk fisk og livlig aktivitet når fiskebåtene ankommer med nye forsyninger.

Å feriere i Surinam uten å utforske landets vakre, jomfruelige natur, ville nesten være en forbrytelse. Heldigvis er landet spekket med fine naturreservater der det hele kan oppleves. I Brownsberg Naturreservat sør for Paramaribo er det tropisk regnskog bebodd av all verdens ape- og fuglearter og med et nettverk av fine turstier. Sentrale Surinams naturreservat er slått sammen av tre mindre reservater og figurerer på UNESCOs naturarvliste på grunn av den mangfoldige regnskogsnaturen. Reservatet dekker et kjempemessig område og er hjemsted for en overflod av dyr. Av disse lever nesten halvparten bare i det nordøstlige Sør-Amerika. Galibi Naturreservat på den østligste del av Surinams kyststrekning bør besøkes mellom april og august. I disse månedene sleper havskilpaddene sine store kropper i land for å grave hull med forbeina og legge egg i sanden. Spesielt den gigantiske lærskilpadden på opptil 2,5 meters lengde er et fascinerende syn. Reservatet består av en 13 kilometer lang kyststripe og kan nås via en seiltur i kano fra indianerlandsbyen Albina lenger oppe i Maroni-elva, eller som en gruppeutflukt med utgangspunkt i Paramaribo for dem som vil ha det mer bekvemt. Turarrangører i hovedstaden kan også tilby utflukter til den ufremkommelige jungelen mot sør. Om bord i en kano laget av en uthulet trestamme kan man seile rundt på jungelens mange elver, nyte den overveldende dyre- og planterikdommen og besøke indianerlandsbyen Palemeu.

Abby The Traveler
Giver oplysninger og tips om steder rundt omkring i verden...
Om os | Privacy | Betingelser for brug | Bliv medlem | Ejere  

Copyright  2012 - 2021