Log ind | Bliv medlem nu 
Europa > Spania > Catalonia-regionen > Barcelona >

Stort kort

 Har været der 3 |   Fantastisk sted 2 |   Ønsker du at gå der 1 |   Skriv en anmeldelse 1 |  

Barcelona befinner seg ved Middelhavskysten, mellom utløpa til elvene Llobregat og Besòs, rundt 120 km sør for fjellkjeden Pyreneene. Med sine 1,6 millioner innbyggere er Barcelona også Spanias nest største by etter Madrid og den største byen i Catalonia. Stor-Barcelona har over 5 millioner innbyggere, noe som utgjør rundt 70 % av Catalonias befolkning.

Barcelona er et viktig økonomisk sentrum og en av Europas viktigste havnebyer. Byen er også et populært turistmål. Den har en rik kulturarv, blant annet flere arkitektoniske verker av Antoni Gaudí og Lluís Domènech i Montaner som står på UNESCOs verdensarvliste. Barcelona er fødeby for kunstnerne Joan Miró og Antoni Tàpies. Byen arrangerte sommer-OL i 1992, og er hjemby for et av verdens mest meritterte fotballag, FC Barcelona.

Barcelona har et middelhavsklima, med milde, fuktige vintre og varme, tørre sommere. Januar og februar er de kaldeste månedene, med en gjennomsnittstemperatur på rundt 10 °C. Juli og august er de varmeste månedene. Da ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 25 °C.

Turisme har utviklet seg til å bli en av byens viktigste økonomiske ressurser, særlig etter at de arrangerte de Olympiske Leker i 1992. Barcelona er for tida et av Europas mest populære reisemål, og har gått forbi Paris når det gjelder antall besøkende, og ligger kun bak London og New York på verdensbasis. Dessuten er det den byen i Europa som har hatt størst økning i antall turister de siste åra. I 2005 besøkte over 5 millioner turister byen, 11 % flere enn i 2004. Hotellene registrerte mer enn 11 millioner overnattinger i 2005, 8 prosent mer enn året før.

60 % av de 5 millionene kom til byen for å tilbringe noen feriedager der, resten kom på grunn av forretninger eller internasjonale kongresser. I 2006 hadde hotellene i Barcelona plass til mer enn 50 000 personer, dobbelt så mange som i 1996. I tillegg til de utenlandske turistene som ble registrert ved hotellene i Barcelona, var det også en stor andel av turistene som overnatta andre steder i Catalonia som besøkte byen. Catalonia ble besøkt av hele 13,5 millioner turister i 2005. Til disse tallene må man også legge til alle de tusener av turister som kom fra resten av Spania.

Det spanske kjøkkenet er mange ting – det rustikke landkjøkkenet mot sør og kystenes skattekammer av fisk og skalldyr. Men det er også nueva cocina vasca – det nye baskiske kjøkkenet i Nord-Spania, som med en hel generasjon av stjernekokker har plassert Spania godt og grundig på det gastronomiske verdenskartet. Restauranten som flere år på rad er kåret til verdens beste, er den trestjerners El Bullo, som ligger utenfor Barcelona. Men til et besøk i Catalonias hovedstad hører selvfølgelig også Gaudis eventyrlige arkitektur i bydelen Eixample, der du finner den mastodontiske og enda ikke ferdigbygde katedralen La Sagrada Familia. Barcelonas Rambla – byens hektiske gågate – må også oppleves.
anmeld fra vores brugere


Odd Inge Kviteberg
Klokkarvik, Norge
"En fantastisk by"
Anmeldt 18.11.2014 19:49:36
Denne byen har det meste, flott strand, herlig uteliv med mye kult...

mere...


Populære Hotel

  #1 Midtown Apartments
  #2 Balmes
  #3 Expo Hotel Barcelona
  #4 Hotel SERHS Rivoli Ra...
  #5 Durlet Beach Apartmen...
  #6 Vincci GalaPopulære seværdigheder


  #1 Sagrada Família

  #2 Aquàrium de Barcelona...

  #3 Font Màgica

  #4 Parc Güell

  #5 Camp Nou

  #6 Castillo de Montjuic

Sponsorerede links fra Abby, The Traveler
Expedia - Lave priser og stort udvalg
expedia.dk

Kurbade, familieferier, luksusferie, billige ferier, All Inclusive ferier vi har det


Abby The Traveler
Giver oplysninger og tips om steder rundt omkring i verden...
Om os | Privacy | Betingelser for brug | Bliv medlem | Ejere  

Copyright  2012 - 2020