Log ind | Bliv medlem nu 
Europa > Spania > Kanariøyene-regionen > Lanzarote >

Stort kort

 Har været der 1 |   Fantastisk sted 0 |   Ønsker du at gå der 0 |   Skriv en anmeldelse 1 |  

Bebyggelsen på Lanzarote består stort sett av idylliske en og to-etasjers hvite bygninger med grønne eller blå vinduskarmer. Lanzarote er skapt av vulkaner, noe som gjør øya til en geologisk perle og et spennende reisemål for deg som vil utforske det unike landskapet. På Lanzarote finner du vulkankrater, grotter og spennende formasjoner – skapt av lava for bare 183 år siden.

Klimaet er, ifølge mange, det beste på Kanariøyene. Høyeste punkt er kun 670 m.o.h. og derfor blir fuktigheten som kommer med passatvindene aldri værende. Nedbøren er kun 115 mm. per år, noe som er svært lite. Kanskje ikke så rart, siden det kun er 10 mil til Afrika.

Lanzarotes innbyggere er veldig stolte av at øya er på UNESCOs liste over verdens unike naturreservat, og gjør alt for å bevare dets særpreg. Dette merker vi på den måten myndighetene, gjennom César Manrique, har tilrettelagt øyens severdigheter. Blant disse finner du nasjonalparken Timanfaya med sitt vulkanske månelandskap, kaktusparken med verdens nest største kaktusutvalg og grotten som huser verdens lengste underjordiske vulkanelv – La Cueva De Los Verdes.

Når du er på Lanzarote, må du ikke gå glipp av den gamle hovedstaden Teguise. Reis dit en søndag, og opplev det fargesprakende markedet med stor M. Her finner du det meste som går an å selge, både til faste priser og med muligheten for å prute. I Teguise ligger også øyas eldste kirke og andre bygninger som er merket som kulturminner.

Er du mer opptatt av slaraffenliv og sol, byr Lanzarote på 87 flotte strender, spennende tettsteder med et godt utvalg av restauranter, kafeer og butikker. Lanzarote er en liten øy, kun 58 km lang og 20 km bred. Dette gjør at du ikke trenger bruke mye tid på å komme deg rundt på øya, enten du vil gjøre det på egen hånd eller om du vil bli med på et av de mange arrangementer som finnes.

Tilgjengelighet for bevegelseshemmede på Lanzarote generelt er middels. Øya er kupert, men har tilrettelagte veier langs stranden fra Puerto del Carmen til Arrecife.anmeld fra vores brugere


Svein Otto Jacobsen
Klokkarvik, Norge
"En fantastisk øy!"
Anmeldt 19.05.2014 21:05:35
Lanzarote er en utrolig flott øy å tilbringe vinteren på. Det har ...

mere...


Populære destination

  #1  Yaiza
  #2  San Bartolome

  #4  Haria

  #6  Playa Blanca

  #7  Charco del Palo
  #8  Arrecife

  #9  El Golfo
  #10  Costa Teguise

  #11  La Graciosa
  #12  Playa Honda

  #13  Guatiza
  #14  Orzola

  #15  Puerto CaleroPopulære seværdigheder


  #1 Timanfaya National Pa...

  #2 Jardin de Cactus

  #3 Jameos del Agua

  #4 Playa de Papagayo

  #5 Rancho Texas Lanzarot...

  #6 Bueno Bike Lanzarote ...

Abby The Traveler
Giver oplysninger og tips om steder rundt omkring i verden...
Om os | Privacy | Betingelser for brug | Bliv medlem | Ejere  

Copyright  2012 - 2021