Log ind | Bliv medlem nu 
Oseania > Australia > Victoria > Melbourne >

Stort kort

 Har været der 0 |   Fantastisk sted 0 |   Ønsker du at gå der 0 |   Skriv en anmeldelse 0 |  

Byen er en av verdens større byer når det gjelder utstrekning. Melbourne er en viktig by for Australias industri og finans, en tredjedel av de største utenlandske selskapene i Australia har hovedkontor her. Melbourne har også Australias største havn. Australia har tradisjon for å produsere biler, og i bydelen Port Melbourne ligger Holdens motorfabrikk. GM har også en større fabrikk i Dandenong hvor de produserer lastebiler.

Klimaet i Melbourne er mildt, men byen er kjent for skiftende vær, og det sies at Melbourne har fire årstider på ett døgn. Det finnes årstider i staten Victoria og Melbourne. Årstidene er motsatt av Norge. Vinteren i Melbourne er fra juni til september, og temperaturene ligger normalt mellom 5 og 15 grader. Det kan også være varmere, men sjelden kaldere. Ingen har vinterdekk på bilene i Melbourne, men pendlere fra innlandet kan oppleve frost og glatte veier. Sommertemperaturene ligger normalt mellom 20 og 30 grader. I perioder kan temperaturen ligge på rundt 40 grader.

Melbourne ansees av mange for å være Australias kulturelle hovedstad, med et yrende film-, kunst- og designmiljø.

Et typisk kjennetegn på en Melbournian er vannflaske og joggesko. Selv om alle har drikkevann i springen, er vann på flaske noe alle har med seg. Du finner også utsalgssteder for friskpresset juice på de fleste gatehjørner i byen. En annen ting en melbourner ikke klarer seg uten er kaffe. Kaffekulturen er trolig importert fra Italia.

Noen ting melbournerene liker med byen sin er energien, utvalget av restauranter, funky butikker, laneways med alle kafèene, cool bars, gallerier, flotte parker og "småby-look" indre bydeler som alle har en spesiell karakter. Melbourne uttales "Melbenn" på Australsk.

I tillegg til å være en kulturell hovedstad er også Melbourne et knutepunkt for store internasjonale idrettsarrangementer. Byen har i mange år arrangert Australian Open, en av 4 grand slam turneringer i tennis, og ikke minst har Formel 1 sirkuset lagt sitt åpningsløp til Albert Park Lake i Melbourne de siste årene. I nær tilknytning til sentrum finner vi også Melbourne Cricket Ground (MCG) som innehar posisjonen som Australias hovedarena for internasjonale cricketmatcher, og som kan ta i mot nærmere 100.000 tilskuere. Her spilles også flere Aussie rules kamper. Hele 9 av 16 lag har base i Melbourne og nærområder. AFL sesongen spilles fra april til september og hver kamp trekker et sted mellom 20.000 og 90.000 tilskuere.

Melbourne har verdens største trikkenettverk med 28 linjer og mer enn 1800 trikkestopp. Trikken fungerer som et symbol på Melbourne. I 2007-2008 hadde Australias nest største flyplass 24,260,000 reisende. Den ligger ved den lille drabantbyen Tullamarine med 6541 innbyggere, 23 km nord for Melbourne. Lufthavnen ble åpnet i 1960. Den eies og drives av Australia Pacific Airports Corporation Limited. Flyplassen ble bygget i 1970 for å erstatte Essendon lufthavn, 4,1 mil fra Melbourne lufthavn.

Populære seværdigheder


  #1 Cooks' Cottage

  #2 Flinders Street jernb...

  #3 Sea Life Melbourne Aq...

Abby The Traveler
Giver oplysninger og tips om steder rundt omkring i verden...
Om os | Privacy | Betingelser for brug | Bliv medlem | Ejere  

Copyright  2012 - 2021