Log ind | Bliv medlem nu 
Europa > Danmark > Region Hovedstaden > København >

Stort kort

 Har været der 1 |   Fantastisk sted 0 |   Ønsker du at gå der 0 |   Skriv en anmeldelse 1 |  

Erkebiskop Absalon grunnla i 1167 ”Kiopmanhafn”, kjøpmennenes havn, og hans valg av beliggenhet var langt mer fremsynt enn han kunne vite dengang: Med den faste forbindelsen til Sverige er København i dag den helt store katalysator i Øresundsregionen og Nordens hotteste senter for internasjonal trafikk, utvikling, undervisning og handel.

Københavns tusende års historie er blant annet skrevet av ambisiøse konger, som hadde store planer for byen. Kanaler blev utgravet i 1600-tallet og flotte bygninger oppført. Kunstnere og berømte designere har siden gjort deres for å sette kulør på København.

Fra dets beskjedne opprinnelse som lille fiskerby over velmaktsdagene som hovedstad for det veldige danske riket til den nåværende posisjon som en av verdens førende designbyer har utviklingen været rivende.

Alle perioder er imidlertid stadig synlige i dagens gatebillede, hvor Renæssanceslotte og Middelalderens hus står side om side med modernistisk arkitektur.

Selv om København sjeldent står stille, er det alltid tid til å beundre fortiden fra stort sett hvert gatehjørne. Med så rik en fortid bør det vel også være en naturlighet.
København har eksistert i over 6000 år
Selv om det er beviser for, at København har eksistert som boplass for over 6000 år siden, dukker de første skrevne opptegnelser først opp i år 1043.

På det tidspunkt het København simpelthen "havn" på grunn av beliggenheten og var av rik strategisk og politisk betydning. Byen bestod stort sett av en samling spinkle hytter liggende mellom vår tids rådhusplass og havet, som var innbyggernes primære inntektskilde.

Gradvis begynte byen å vokse i takt med dens betydning som knutepunkt for handlende og pilegrimer. Den gang lå de betydeligste handels- og religion sentre i Lund i Skåne, som på det tidspunkt stadig var en del av det danske rike. Reisende fra Roskilde skulle derfor igjennom "havn" for at komme til landets viktigste by.
Kjente Dansker
Skjønt Danmark er et relativt lille land, er flere av verdens kjente kunstnere, vitenskapsfolk, filosofer, forfattere og musikere født her.

Fra eventyrernes ukronede konge, H.C. Andersen, til atomfysikeren Niels Bohr har flere dansker vokset til og er de ledende personer innenfor deres felt og København har for mange spillet en stor rolle i deres liv.

Bortsett fra Københavns grunnlegger, Biskop Absalon, er alle de her beskrevne personer velkjente også utenfor landets grenser. Deres arbeide har inspirert og underholdt generasjoner lenge etter deres egen død.


Klima veksler mellom fire årstider, som de øvrige skandinaviske landene. Temperaturene svinger en del fra år til år - især i løpet av vinteren.

Som hovedregel er juli den varmeste måned, hvor gjennomsnittstemperaturen ligger omkring 20°C. Til gjengjeld skal man fine frem den varme frakken i februar, hvor gjennomsnittstemperaturen sniker sig ned like under 0°C.
anmeld fra vores brugere


Kristin B. Jacobsen
Klokkarvik, Norge
"Langhelg i Køberhavn."
Anmeldt 05.03.2015 16:38:59
Skal samboer og jeg ha en langhelg sammen, så er København et av a...

mere...


Populære Hotel

  #1 Urban House
  #2 Hotel Opera
  #3 Generator Copenhagen
  #4 STAY Copenhagen
  #5 Grand Hotel
  #6 Phoenix CopenhagenPopulære seværdigheder


  #1 Den lille havfrue

  #2 Amalienborg

  #3 Christiansborg

  #4 Tivoli

  #5 Københavns Bymuseum

  #6 Vor Frelsers kirke

Sponsorerede links fra Abby, The Traveler
Expedia - Lave priser og stort udvalg
expedia.dk

Kurbade, familieferier, luksusferie, billige ferier, All Inclusive ferier vi har det


Abby The Traveler
Giver oplysninger og tips om steder rundt omkring i verden...
Om os | Privacy | Betingelser for brug | Bliv medlem | Ejere  

Copyright  2012 - 2020